Nieuwsbrief Nr. 05-2018

Wij verwelkomen weer een aantal nieuwe tuinders, dit zijn:
Op tuin G 016 mevrouw I. Borst
Op tuin G 082 de fam. K. Koppes
Op tuin G 057 de fam. H. Kiers
Op tuin G 099 mevr. C. Bocaranda
Wij wensen hen veel tuinplezier!

Water op de tuin
Inmiddels is het opeens een stuk kouder en daarom is afgelopen maandag het water op ons complex aan het Groenelaantje afgesloten en ook op het complex in Oud Velsen gaat deze week het water eraf. Iedere individuele tuinder moet er zelf voor zorgen dat de leiding op zijn/haar tuin wordt afgetapt om bevriezing en schade te voorkomen. U doet dit door de hoofdkraan dicht te zetten, de kranen op uw tuin open te draaien en vervolgens het aftapkraantje in de meterput te openen. Als er geen water meer uit de aftapkraan komt sluit u het kraantje weer. Laat de hoofdkraan dicht! Dit om te voorkomen dat als we het water in het voorjaar weer openzetten er op uw tuin een overstroming ontstaat.

Werkzaamheden in de kantine
In de kantine moeten een aantal zaken vervangen worden. Afgelopen zomer bleek dat de koeling onder de bar niet goed meer werkte. De monteur constateerde dat er lekkage was en dat daardoor de koeling minder goed werkte. Hij kon het eenmalig aanvullen, maar zodra de koeling weer minder werd was het afgelopen. Het bestuur heeft besloten dit niet af te wachten, omdat het meestal op een ongelegen moment gebeurt. De komende weken zullen er onder de bar nieuwe koelvitrines worden geplaatst. We doen dit zelf om kosten te besparen.

Verder begon ook de afwasmachine kuren te vertonen, water warmde niet op en de afwas was niet schoon. Ook dit apparaat zal worden vervangen.
Dit is wat je kunt verwachten met apparatuur die gedeeltelijk al meer dan 30 jaar staat. Voor het goed functioneren van de kantine en de medewerkers moet de apparatuur betrouwbaar zijn. 

Hiernaast worden ook de verouderde tl-armaturen in de toiletten en de garderobe vervangen. Er komen led-armaturen, die voorzien zijn van een sensor waardoor ze gaan branden als er iemand binnen komt. De tijd dat ze blijven branden kan worden ingesteld. Aangezien het regelmatig gebeurt dat de lampen in de toiletten een hele nacht doorbranden en deze armaturen veel minder stroom gebruiken verdienen zij zichzelf al snel terug.

AED
Onze AED is weer uit zijn vertrouwde hokje bij de fietsenstalling verhuisd naar de garderobe. Dit is nodig omdat het apparaat niet vorstbestendig is.

Singels
Met enige vertraging is het draad dan toch aangekomen en gaan we deze draad aanbrengen langs de geplaatste paaltjes. Direct daarna zal een vertegenwoordiger van de gemeente komen schouwen en zullen we een aantal zaken rond de singel bespreken (o.a. het onderhoud van de bomen, te planten struiken, hedera rond de bomen enz.)

Openingstijden van de kantine
Ook in de wintermaanden is de kantine op de gebruikelijke tijden geopend! De kantinemedewerkers staan klaar om aan uw wensen te voldoen. Dus als u een keer aan het fietsen of wandelen bent… Kom een kopje koffie of warme chocolademelk met slagroom halen (of een drankje natuurlijk). En heeft u trek…. de frituur staat in het weekend aan voor een snack of een patatje. Ook als u plotseling meer bezoek heeft dan u thuis kunt hebben is de kantine een prima plek.

Op zaterdag 24 november is de kantine gesloten wegens de vrijwilligersmiddag.

Aangeboden tuinen
Er zijn op dit moment enkele tuinen aangeboden, waar geen wachtlijstleden op hebben gereageerd. Dit betekent dat als er belangstellenden zijn voor een tuin zij lid kunnen worden en vrijwel direct kunnen reageren op huisjes die te koop zijn. Mocht u dus mensen spreken die er over denken een volkstuin te nemen, verwijst u ze dan naar het bestuur.

Nieuwjaarsreceptie
Op zondag 6 januari 2019 bent u van harte uitgenodigd voor onze nieuwjaarsreceptie.
Plaats: de Vitaminebron (kantine), tijdstip van 15.00-16.30 uur.

Aanhangers op de parkeerplaats
Mocht u een aanhanger nodig hebben om spullen af of aan te voeren naar uw tuin, laat deze dan niet langer dan 1 dag staan. Vooral op mooie dagen veroorzaakt dit een tekort aan parkeerplaatsen.

Aanhanger lenen via HVC
Als inwoner van de gemeente Velsen of Beverwijk is het mogelijk een gratis aanhanger te lenen om uw afval weg te brengen naar HVC.
Voor informatie zie onderstaande link.
https://www.hvcgroep.nl/aanhanger

Vrijstelling algemeen werk
Vanaf 1 -1-2019 worden leden die in aanmerking menen te komen voor vrijstelling van algemeen werk, denk aan leeftijd, bijzondere omstandigheden, verzocht dit door te geven aan het bestuur. De leeftijden van onze leden zijn, op een klein aantal na, niet bekend bij het bestuur.
Indien u dit verzuimd wordt u volgend jaar verwacht bij het algemeen werk.

Het bestuur wenst u fijne feestdagen.
Het bestuur.