Nieuwsbrief nr. 06-2020

Beste leden,
Op tuin G 036 verwelkomen wij mevr. W. Stolk.
Op tuin G 059 verwelkomen wij dhr. C. Stijnman.

Inmiddels is de herfst zichtbaar in onze tuinen en hebben de meesten van u de oogst binnen. Wat hebben wij genoten van onze tuin nu de wereld door Corona kleiner geworden is. Het prachtige weer heeft hier zeker aan bijgedragen.

Hekken en honden
Nu de dagen weer korter worden is het daarom belangrijk dat u de hekken op slot doet. Gaat u in de namiddag weg, na 15.00 uur, ook al staat er nog een auto, doe het hek op slot. Elke tuinder heeft een sleutel dus kan er altijd uit. Doe altijd 2 hekken open, dit om te voorkomen dat er schade ontstaat aan het nog openstaande hek bij het doorrijden.
Verder bereiken ons klachten over uitwerpselen van honden op de paden en in de tuinen. (duidelijk geen vossendrollen) Daarom wijzen wij u er nogmaals op dat honden op de paden aan de lijn moeten. Ook het kleine stukje van parkeerplaats naar de tuin.

Verzekering
Op veel tuinen is men weinig meer aanwezig. Daarom herinneren wij u eraan dat kostbaarheden tussen 1 oktober en 1 maart niet verzekerd zijn. Mocht u uw verzekerde bedragen voor huisje/kas en inboedel willen aanpassen, laat dit dan voor 1 november aan de voorzitter weten.

Bomen in de singel
In December zullen de bomen in de singel, achter de tuinen G 145 t/m 134, G 113, G 112, G111, G 077 t/m G 090, opgekroond worden en zullen zwaar overhangende takken en dood hout verwijderd worden. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door een boomverzorgingsbedrijf in opdracht van de vereniging.

Dit bedrijf kan ook bomen die u uit uw tuin zou willen laten verwijderen, tegen een redelijk bedrag, voor u weghalen (in bepaalde gevallen inclusief het uitfrasen van de stobbe). U kunt zich hiervoor melden bij de secretaris. Een medewerker van het bedrijf neemt dan contact met u op voor een persoonlijke offerte.
De bomen achter de tuinen ter hoogte van het gasstation staan op hun terrein en op ons verzoek laat ook de Gasunie de bomen snoeien.

Watermeters
19 oktober wordt de watermeter opgenomen op de tuinen G1 t/m 70 en 20 oktober tuin 73 t/m 145 (mits het weer dit toelaat). Op de K-tuinen gebeurt dit eerder en op de V-tuinen is het al gedaan. Zorgt u ervoor dat uw meter bereikbaar is!
Begin November wordt tijdens algemeen werk het water weer afgesloten, dit om bevriezing te voorkomen.
Het is verstandig 

uw watermeter te beschermen tegen vorst en uw waterleiding af te tappen, ook om bevriezing en schade te voorkomen. Laat u s.v.p. de hoofdkraan dicht staan tot het moment dat het water in het voorjaar weer wordt aangesloten, dit om een waterballet in het voorjaar te voorkomen.

Fietsen op de paden
Wist u dat fietsen op de paden volgens ons reglement niet toegestaan is!
Wij staan dit oogluikend toe. Helaas komt het vaker voor dat mensen met een flink gangetje over de paden rijden en voetgangers aan de kant moeten. Ook even met je fietsbel bellen om te laten weten dat je de hoek om komt is niet de bedoeling, als je het niet kunt overzien, stap je af.

Fuchsia’s
Diverse leden hebben dit jaar via VtV IJmond fuchsia’s gekocht welke uitbundig gebloeid hebben. Om te zorgen dat u ze volgend jaar weer zo kunt laten stralen vindt u in de bijlage (2) tips hoe u deze fuchsia’s kunt laten overwinteren.

Diversen
Leden die de leeftijd van 75 jaar bereiken kunnen vrijgesteld worden van algemeen werk.
U kunt dit melden bij de secretaris. secretaris@vtvijmond.nl. 023-5373961.
Volgend voorjaar komt er weer een takkendag.

AVVN
Het AVVN stuurt regelmatig nieuwsbrieven, als u deze wilt ontvangen kunt u zich via onderstaande link aanmelden hiervoor.
Zowel voor de AVVN-nieuwsbrief als voor de nieuwsbrief Natuurlijk Tuinieren kunt u zichzelf aanmelden. Uiteraard kunt u zich ook weer afmelden.

Lofpennen
De heer Dick van Schravendijk van de Kweekershof gaat eind november wit- en roodlofpennen halen in Flevoland. Hij heeft aangegeven ook voor andere tuinders pennen mee te willen nemen. De prijs is ca. 15 cent per pen. Mocht u geïnteresseerd zijn noteert u dan even naam en aantal op de lijst die in de kantine komt te liggen.
Overigens is de kantine gewoon geopend. Wij vallen bij de huidige maatregelen niet onder de sportkantines.
Zaterdag 10 oktober zal de gasflessenopslag opnieuw bestraat worden.

Beplanting
Heeft u gezien hoe prachtig de beplanting voor het hek bij de wimpies is geworden? Net als het perk bij het pad naar tuin 73. Met dank aan Yvonne en Oscar.

Met vriendelijke groeten
Het bestuur.