VTV IJmond is een bloeiende volkstuinvereniging met drie locaties, twee in Santpoort-Noord en één in Velsen-Zuid.

 

In Santpoort-Noord hebben wij een complex aan het Kwekerslaantje bestaande uit 17 moestuinen, de zo genaamde K tuinen. 
Aan het Groenelaantje ligt het grootste complex bestaande uit 144 gemengde tuinen, dit zijn recreatieve tuinen die voor minimaal 30% gebruikt moeten worden als moestuin. Dit zijn de G tuinen.
In Velsen-Zuid is nog een klein complex bestaande uit 10 tuinen, deze zijn ook alleen als moestuin bestemd, dit zijn de V tuinen. 
In tegenstelling tot de G tuinen mogen er op de K en V tuinen geen huisjes geplaatst worden. Kassen zijn wel toegestaan.

De vereniging organiseert ook activiteiten, zoals een snoeicursus. Zodra het tuinseizoen weer van start gaat dan beginnen wij met de algemene werkzaamheden, 7 keer per jaar op de 1e zaterdag van de maand wordt er door de leden gezamenlijk het algemeen onderhoud gedaan. Struiken en heggen langs de parkeerplaatsen worden gesnoeid, onkruid wordt verwijderd en waar nodig komt er ergens een lik verf op.
Het belangrijkste zijn de tuinen die iedere eigenaar op zijn eigen manier heeft ingericht en gebruikt. Bij de ene tuinder ligt de tuin er zo strak bij alsof deze uitgevlakt is met een stoomwals, iemand anders heeft een verwilderde tuin met doorkijkjes en verborgen hoekjes. Er valt dus dan ook best wel wat te zien en te beleven bij onze vereniging.

Mocht u interesse hebben in een tuin of u wilt meer informatie over onze vereniging dan kunt u een keer langskomen om kennis te maken.
Natuurlijk kunt u ook contact op nemen, de gegevens vindt u op de contact pagina.