Vereniging

VTV IJmond is een bloeiende volkstuinvereniging met drie locaties, twee in Santpoort-Noord en één in Velsen-Zuid.
 

In Santpoort-Noord hebben wij een complex aan het Kwekerslaantje bestaande uit 17 moestuinen, de zo genaamde K tuinen. Hier vlakbij aan het Groenelaantje ligt het grootste complex bestaande uit 144 gemengde tuinen, dit zijn recreatieve tuinen die voor minimaal 30% gebruikt moeten worden als moestuin. Dit zijn de G tuinen. In Velsen-Zuid is er dan nog een klein complex bestaande uit 10 tuinen ook alleen als moestuin bestemd, dit zijn de V tuinen. In tegenstelling tot de G tuinen mogen er op de K en V tuinen geen huisjes geplaatst worden. Kassen zijn wel toegestaan.

De locatie aan het Groenelaantje is de hoofdlocatie. Hier zijn verschillende faciliteiten zoals een gezellig verenigingsgebouw waar u terecht kunt voor een hapje en een drankje. Hier worden ook workshops gegeven en vergaderingen gehouden. De toiletten bevinden zich ook in dit gebouw. Verder is er een speeltuintje voor de kinderen en er is een winkeltje waar leden, maar ook niet leden zaaigoed, bonenstokken, grond meststoffen en bestrijdingsmiddelen kunnen kopen uiteraard voorzien van een vakkundig advies.

 

Buiten zijn er ook activiteiten, in het voorjaar wordt er een snoeicursus gegeven zodat de fruitbomen er weer tiptop bijstaan aan het begin van het seizoen. Er is een verenigingsdag en op Hemelvaartsdag is er voor de leden een jaarlijkse wandeltocht die afgesloten wordt met een brunch. Zodra het tuinseizoen weer van start gaat dan beginnen wij ook weer met de algemene werkzaamheden, 7 keer per jaar op de 1e zaterdag van de maand wordt er door de leden gezamenlijk het algemeen onderhoud gedaan. Struiken en heggen langs de parkeerplaatsen worden gesnoeid, onkruid wordt verwijderd en waar nodig komt er ergens een lik verf op.

Het belangrijkste zijn echter toch de tuinen die iedere eigenaar op zijn eigen manier heeft ingericht en gebruikt. Bij de ene tuinder ligt de tuin er zo strak bij alsof deze uitgevlakt is met een stoomwals, iemand anders heeft een verwilderde tuin met doorkijkjes en verborgen hoekjes. variatie te over. Er valt dus dan ook best wel wat te zien en te beleven bij onze vereniging.

Mocht u interesse hebben in een tuin of u wilt meer informatie over onze vereniging dan kunt u een keer langskomen om kennis te maken.
Natuurlijk kunt u ook contact op nemen de gegevens vindt u hierGelijk aanmelden kan natuurlijk ook daarvoor kunt u dit formulier gebruiken.